Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tetőtéri panoráma
  2022-10-17 20:09:55, hétfő
 
  Tetőtéri panoráma

,,Naggyá lettem, és felülmúltam mindazokat, akik elődeim voltak Jeruzsálemben. De megmaradt a bölcsességem is." (Prédikátor 2,9)

Íme a története, röviden elmesélve: Hatéves korában az édesanyja kidobta a születésnapi tortáját a verandáról. Tizenkét évesen már francia kürtön játszott, és tizenöt éves korára már hivatásszerűen játszott a kor legjobb jazz-zenészeivel. Végül ő lett az első fekete zenész, aki zeneszerzőként áttörte a hollywoodi bőrszínhatárt. A legismertebb talán A lila szín zeneszerzőjeként.

De ez nem ment könnyen. Quincy Jones háromszor nősült, túlélt két agyműtétet, és átélt egy teljes érzelmi összeomlást. Néhány évvel ezelőtt egy aneurizma miatt kellett megműteni, ami a halálával fenyegetett. Az orvosok azt mondták neki, hogy a gyógyulás esélye 100 az 1-hez. Csodával határos módon túlélte.

Kérdés: "Mit kezdett el másképp csinálni a műtétje után?"
Válasz: Mit kezdtem a műtét után? "Az első dolog, amit elkezdtem csinálni, az volt, hogy sokat ölelkeztem.
"Amikor az ember ötvenéves lesz, elkezd foglalkozni a visszaszámlálással, és ezt lehet pozitív vagy negatív módon kezelni. Én igyekszem pozitívan kezelni. . . . Megpróbálod ezt a kis életet nagyszerű ajándékká tenni." Aztán hozzátette ezeket a szavakat: "Ismered azt a régi közhelyet az életedről, hogy az életed elmúlik előtted? Nos, ez tényleg így van."

Mást nem tudok Quincy Jonesról, de az életfilozófiája számomra értelmes. Mit teszel, amikor az orvosok azt mondják, hogy gyakorlatilag nincs esélyed túlélni a műtétet, aztán kinyitod a szemed, és kiderül, hogy mégsem vagy halott? Te voltál az az 1 a 100-ból, aki túlélte.

Jól megnézed az életet, és aztán elkezdesz sokat ölelkezni. Számot vetsz az elmúló napokkal, és rájössz, hogy becsaptad a Kaszást, de csak átmenetileg. Hirtelen az élet új értelmet nyer. Olyannak látod, amilyen valójában, a legértékesebb ajándéknak, amit valaha is birtokolni fogsz, egy ajándéknak, amit egy napon vissza kell adnod az Adományozónak.

Ha okos vagy, akkor elkezdesz sokat ölelkezni, mert ha a lényegre térsz, a kapcsolatok, amelyeket a szeretteiddel ápolsz, többet számítanak, mint a díjak és a tömeg üvöltése. Az csak hab a tortán, a máz és a kirakat.

Az egyetlen tragédia az, hogy túl gyakran tragédia kell ahhoz, hogy felébredjünk és rájöjjünk, mi az igazán fontos az életben.

Uram Jézus, köszönöm, hogy az élet nehéz időszakait arra használod, hogy átrendezd a prioritásaimat. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: zeneszerzőjeként, életfilozófiája, prioritásaimat, zeneszerzőként, hivatásszerűen, gyakorlatilag, szeretteiddel, jeruzsálemben, adományozónak, bőrszínhatárt, legértékesebb, bölcsességem, felébredjünk, születésnapi, legismertebb, átmenetileg, zenészeivel, megpróbálod, foglalkozni, felülmúltam, összeomlást, kapcsolatok, fenyegetett, hozzátette, hollywoodi, verandáról, ölelkeztem, ajándéknak, számítanak, időszakait, mindazokat, agyműtétet, prédikátor, birtokolni, aneurizma, elkezdtem, édesanyja kidobta, születésnapi tortáját, első fekete, hollywoodi bőrszínhatárt, legismertebb talán, lila szín, teljes érzelmi, aneurizma miatt, halálával fenyegetett, gyógyulás esélye, műtétje után, műtét után, első dolog, ember ötvenéves, régi közhelyet, életed elmúlik, Uram Jézus,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ez a jó az alvásban.  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Szép estét  A Föld napja  Különös!  Minden szülő a lényével nevel.  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam Krisztinától  Maradék idő  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Szép estét kedves látogatóimna...  Emberként automatikusan értéke...  A keserű igazság  Föld napja április 22  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Életművészet  Föld napja április 22  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Paul David Tripp Április 25  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Gárdonyi Géza - Április végén  György napra  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  képre írva  Facebookon kaptam  Különös!  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Beney Zsuzsa - Álom  Életművészet  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tehetségtelen gyerek nincs.  Palóc Grand Canyon  Ma  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Szép estét  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyszerűen  Paul David Tripp Április 23  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Alvó cica  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A könnyek összegyűjtése  Muratáj  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Volt egy...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 25  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Bizonyos kulturális szint nélk... 
Bejegyzés Címkék
édesanyja kidobta, születésnapi tortáját, első fekete, hollywoodi bőrszínhatárt, legismertebb talán, lila szín, teljes érzelmi, aneurizma miatt, halálával fenyegetett, gyógyulás esélye, műtétje után, műtét után, első dolog, ember ötvenéves, régi közhelyet, életed elmúlik, életfilozófiája számomra, elmúló napokkal, legértékesebb ajándéknak, napon vissza, lényegre térsz, szeretteiddel ápolsz, tömeg üvöltése, egyetlen tragédia, igazán fontos, élet nehéz, zeneszerzőjeként, életfilozófiája, prioritásaimat, zeneszerzőként, hivatásszerűen, gyakorlatilag, szeretteiddel, jeruzsálemben, adományozónak, bőrszínhatárt, legértékesebb, bölcsességem, felébredjünk, születésnapi, legismertebb, átmenetileg, zenészeivel, megpróbálod, foglalkozni, felülmúltam, összeomlást, kapcsolatok, fenyegetett, hozzátette, hollywoodi, verandáról, ölelkeztem, ajándéknak, számítanak, időszakait, mindazokat, agyműtétet, prédikátor, birtokolni, aneurizma, elkezdtem, háromszor, megműteni, gyógyulás, halálával, elkezdesz, amelyeket, ölelkezni, rájöjjünk, használod, pritchard, átrendezd, valójában, becsaptad, pozitívan, igyekszem, nagyszerű, ajándékká, életedről, ötvenéves, közhelyet, története, édesanyja, megmaradt, elmesélve, napokkal, jonesról, olyannak, tizenkét, értelmes, egyetlen, szavakat, üvöltése, csodával, hirtelen, tragédia, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5510
  • e Hét: 39286
  • e Hónap: 68598
  • e Év: 256400
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.